Solidaritate cu Greviștii – comunicat al Uniunii Tineretului Socialist

În lumina recentelor evenimente care au cutremurat sfera educațională și de sănătate din România, Uniunea Tineretului Socialist (UTS) își exprimă solidaritatea fermă și necondiționată cu greviștii. Ne alăturăm vocilor lor care strigă pentru drepturile muncitorilor și ale tineretului și facem apel la recunoașterea și respectarea acestor drepturi de către guvern și societate.

Recent, cadrele didactice preuniversitare au declanșat o grevă generală, un protest puternic și neînduplecat în fața nedreptății și neglijenței. Acesta este un răspuns la condițiile de lucru nesatisfăcătoare, la salariile insuficiente și la lipsa resurselor necesare pentru a oferi o educație de calitate tinerilor noștri. Iar această acțiune nu a rămas singură. O grevă de avertisment a personalului didactic universitar și a personalului sanitar este pe cale să aibă loc, prevestind un val de proteste și mai larg.

UTS este profund preocupată de aceste probleme care afectează sistemul de educație și sănătate din țara noastră. Noi credem cu tărie în dreptul la educație și în dreptul la sănătate – ambele fiind piloni esențiali ai unei societăți echitabile și prospere. Este inacceptabil ca aceste drepturi fundamentale să fie compromise din cauza lipsei de investiții și a neglijenței politice.

Cerem ca guvernul să asculte vocile greviștilor și să ia măsuri imediate pentru a rezolva aceste probleme. Trebuie să se realizeze investiții semnificative în educație și sănătate, salariile lucrătorilor din aceste sectoare trebuie să fie echitabile și resursele necesare pentru a oferi servicii de calitate trebuie să fie disponibile.

Ne alăturăm greviștilor nu doar pentru că sunt colegi, prieteni și familie, dar și pentru că lupta lor este și lupta noastră. Luptăm pentru o Românie în care drepturile muncitorilor și ale tineretului sunt respectate și protejate, în care educația și sănătatea sunt priorități, nu după gânduri.

Solidaritatea noastră cu greviștii este mai mult decât o expresie a sprijinului nostru – este o declarație a angajamentului nostru de a lupta pentru dreptate. În calitate de Uniune a Tineretului Socialist, ne vom folosi platforma și influența pentru a aduce aceste probleme în atenția publicului și pentru a promova schimbările necesare. Ne vom folosi de toate resursele noastre pentru a face presiuni asupra decidenților, pentru a mobiliza susținerea publicului și pentru a ajuta la construirea unui viitor mai bun pentru toți muncitorii și tinerii din România.

Încheiem cu un apel către toți cei care cred în dreptate și egalitate: alăturați-vă nouă în acest efort. Sprijiniți greviștii, ascultați cererile lor și faceți tot ce puteți pentru a susține această luptă. Doar împreună putem construi o societate mai justă și mai echitabilă.

Solidaritate cu greviștii! Solidaritate cu toți cei care luptă pentru drepturile lor fundamentale și pentru un viitor mai bun!

De asemenea, dorim o Romania cooperativistă și socialistă, una unde elevii sunt evaluați nu pe capacitatea lor de a concura unii cu alții precum în capitalismul feroce în care vor fi aruncați după absolvire, ci pentru abilitatea lor de a coopera – Uniunea Tineretului Socialist este ferm pentru COLABORARE și COOPERARE, nu pentru diminuarea psihicului tinerilor elevi prin încurajarea hipercompetitivității și deci a individualismului. Considerăm că în acest sens, social-democrațiile nordice sunt un exemplu de urmat – de exemplu, Finlanda, unde clasele au un numar mic de elevi, zilele acestora sunt pline de activități și examenele sunt puține – la fel și temele pentru notă (nu însă și proiectele, dar acestea sunt realizate toate la școală, timpul personal de acasă fiind intrinsec elevului, timp pe care acesta îl poate folosi pentru a învăța o sumedenie de alte lucruri). Din acest sistem ies mulți elevi olimpici, adevărate valori – copii ce nu au fost perpetuu examinați sau evaluați, ci încurajați să își dezvolte un mușchi real pentru a învăța și a își cultiva aptitudinile!

Semnat,

Uniunea Tineretului Socialist

Distribuie

Ne pare rău, comentariile sunt închise!