PARTIDUL SOCIALIST ROMAN NU ESTE HOMOFOB. COMUNICAT DE PRESĂ.

Conducerea Partidului Socialist Roman declară că ura, homofobia și prejudecățile exprimate de Liviu Sandu și de camaradul său din respectivul clip de YouTube ce s-a ridicat recent în popularitate pe canalul domnului Faiăr Silviu nu sunt pozițiile Partidului Socialist Roman. Daca un membru fără funcție înaltă din USR își face un canal de YouTube cu numele Uniunea Salvați Romania și începe să facă declarații puternice în numele partidului nu înseamnă ca automat devine un reprezentant oficial al partidului – când construiești un partid socialist încerci sa acumulezi masa, întrucât masele construiesc socialismul. Este adevărat ca în cadrul acelor mase vor exista și prejudecați, precum cele ale domnilor din clip.

Ne cerem iertare în mod public pentru asocierea cu aceste păreri și cu aceste idei – ele nu aparțin conducerii partidului și nici măcar al majorității partidului. Vom lansa o investigație în activitatea membrilor noștri si ne vom spori controlul pentru a limita aceste ieșiri jenante din cadrul unor oameni ce, din nou, NU ne reprezintă. Într-o lume unde în Cuba homofobia este ilegală și partidul comunist cubanez emite documentare pro-LGBT nu există nicio scuză pentru a fi socialist și homofob.

PARTIDUL SOCIALIST ROMAN NU ESTE HOMOFOB. În cadrul referendumului homofob inițiat acum câțiva ani de Biserica Ortodoxă Romană (nu de creștini, ci de instituția bisericii – suntem conștienți ca mulți creștini nu au fost de acord cu acel referendum), PSR a declarat ca membrii pot vota după conștiința personală și nu a încurajat deloc membrii să voteze pentru schimbarea legii în favoarea homofobiei. UNIUNEA TINERETULUI SOCIALIST, aripa de tineret a partidului, a votat împotriva schimbării legii, luând o poziție clară împotriva lipsei de toleranță.

PARTIDUL SOCIALIST ROMAN NU ESTE UN PARTID NAȚIONALIST. ESTE UN PARTID PATRIOT. DIFERENȚA ESTE MARE, DAR MULȚI NU O ÎNTELEG. PRINTRE ACEȘTIA SE AFLĂ ȘI LIVIU SANDU.

PARTIDUL SOCIALIST ROMAN NU ESTE UN PARTID FASCIST SAU LEGIONAR SAU DE DREAPTA. ESTE UN PARTID DE STANGĂ ÎN CARE SE INTALNESC MULTE CURENTE ȘI IDEI – DE LA MARXISM LA SOCIAL-DEMOCRAȚIE AUTENTICĂ LA SOCIALISM DE PIAȚĂ ȘI SOCIALISM LIBERTARIAN. NU ESTE UN PARTID DOGMATIC, NU ESTE UN PARTID DOGMATIC-IDEOLOGIZAT CE PROMOVEAZĂ URA.

Sperăm ca prin acest comunicat să dovedim că greșeala partidului nu este promovarea acestor idei toxice – ci lipsa de perspicacitate și viteză în oprirea și stârpirea acestui conținut asociat abuziv cu numele nostru. În epoca informației și a internetului este foarte greu să blochezi o asemenea gafă, mai ales când nu ai multe resurse ca alte partide capitaliste. Și chiar și în cadrul acelor partide capitaliste cu resurse multe, aceste situații se întâmplă mereu.

David A. Marin, Președinte al Uniunii Tineretului Socialist, membru în Comitetul Central.

Distribuie

Ne pare rău, comentariile sunt închise!