Impactul psihologic asupra populației cauzat de lovitura de stat din 1989

Astazi trăim vremuri ciudate, în care capitalismul domnește si multora dintre noi li se pare ca fiind ceva normal si natural, ceva care trebuie să continue și că capitalismul (cacofonie voită) o va lua pe un drum bun când o vrea soarta. O altă mare problemă este aceea că la noi nu s-a implementat un capitalism obișnuit, ci unul sălbatic, expre creat pentru statele foste comuniste, unde omul nou in curs de formare în socialism a devenit după 1989 ultima ființă de pe pământ, jignind pana si animalele dacă îl faci animal, fiind cu mult mai rău decât un animal! Omul format după 89′ este un om egoist, rău, parșiv si invidios, dorind să devină din ce în ce mai bogat, acest lucru vazandu-se până și la cei mai săraci, ultimul om al străzii visând la imbogatire si mașini de lux!

PROBLEMA TINERETULUI POSTDECEMBRIST

Schimbările negative în rândul tineretului au apărut imediat după lovitura de stat din Decembrie 1989, si chiar din timpul acesteia! Din pionieri si UTC-isti educați, tinerii, imediat după decembrie 89, pătrunși de febra „libertății” au început cu destrăbălarea si nesimtirea, aceasta perpetuandu-se până în zilele noastre cu un apogeu în anul 1999, când dezordinea și haosul făceau legea în școli și licee.

Impactul evenimentelor din 89 s-a simțit în rândul întregii societăți, dar schimbările cele mai rele au avut loc la tineri, cu fiecare generație de tineri din 89 până acum situația fiind din ce in ce mai rea, ajungandu-se la stadiul de acum, când avem tineri care se iubesc doar din interese materiale, nu mai au respect fata de om si natura, se cred stăpânii lumii și ca pot face ce vor ei, de fapt inselandu-se amarnic si devenind unele dintre cele mai bune unelte ale capitalismului. Va dați seama ce fericire este pe capitaliști când văd că pot manipula ușor masele de tineri? Facandu-i să viseze la iluzia imbogatirii… în timp ce de fapt ei sunt niste bieți sclavi intr-un sistem bine ierarhizat, unde în rare cazuri poți tu, tanar cu ciorapii rupți, să ajungi un bogat plin de bani!

Capitalismul ia transformat pe tineri în marionetele perfecte pacalindu-i ca sunt liberi, părinții lor sau bunicii care au prins perioada COMUNISTA fiind cu mult mai liberi, buni la suflet si altruiști decât ei acum!

CONCLUZIE

Îți vine să plângi când vezi cum era societatea înainte de 89′, aproape de atingerea perfecțiunii, si cum este ea acum, în pragul haosului. Au ajuns ca familiile să se dujmaneasca între ele, să nu se mai înțeleagă vecin cu vecin si relația soț-sotie să fie una formală bazată pe interes, capitalismul distrugând comoara cea mai de preț a umanității, IUBIREA, si pe lângă aceasta RAȚIUNEA!

Distribuie

Ne pare rău, comentariile sunt închise!