Clotilde Armand propune redenumirea unei străzi după un neo-nazist din Belarus.

Sigur, când diverși simpatizanți ai deciziei mă vor ataca, cuvintele vor fi simple – trol moscovit (așa l-a numit Dan Alexe, zis academic și scriitor, pe un prieten care pur și simplu arătase niște fapte reale), bolșevic împuțit, comunist, etc. Scriu eu aceste lucruri acum ca alții să nu se deranjeze prin a le scrie mai jos.

Vreau să încep acest articol prin a critica totuși mari părți din regimul CAPITALIST DE DREAPTA din Belarus – am aceeași opoziție pentru sistemul CAPITALIST DE DREAPTA din Belarus pe care o am și pentru sistemul CAPITALIST DE DREAPTA din Rusia – Putin trimite în închisoare nu doar opozanți de tipul Navalny ci și socialiști și comuniști dizidenți din diverse partide politice – Putin este un magnat – magnații cu miliarde de euro în insulele Panama nu pot fi comuniști.

Asta nu înseamnă ca în opoziția liderilor precum Putin sau Lukașenko nu sunt și oameni răi – oameni ce au făcut rele – ce s-au asociat cu răul – în sensul său pur și obiectiv politic – fascismul, nazismul, ideologiile ce propun stârpirea altor etnicități, minorități, etc. pe simpla bază ca s-au născut într-un anume fel.

În comentariile de la postarea lui Clotilde Armand, oamenii ce sunt în dezacord cu dumneaei au multe like-uri și multe răspunsuri. Se pare totuși că această inițiativă nu este neapărat o reflecție a părerilor din popor – iarăși, reprezentații elitei politice a României ASUMĂ ca oamenii doresc o anumită schimbare. La fel cum au asumat că oamenii doreau schimbarea numelui Herăstrău în Mihai I – iertați-mă, dar ați auzit voi pe cineva în ultimii ani spunând ca își duce câinele în Mihai I?

Un comentariu de pe postarea lui Clotilde, aparținând activistului de stânga Valer Simion Cosma, spune următorul lucru:

“Ar fi fain să se intersecteze într-o piață Snowden cu alte străzi numite Abdülkader Civan (Turcia), Jamal Khashoggi (jurnalistul saudit tranșat acum 2-3 ani de regimul ăla ok de au ceva sonde), Anna Politkovskaya (Rusia) și Victoria Marinova (Bulgaria). Și, desigur, dacă v-a prins curajul și grija față de jurnaliști, de ce nu și o stradă Julien Assange? Curajos ar fi să fie botezată așa chiar cea unde era localizată închisoarea secretă a CIA din România, despre care s-a aflat că există tocmai datorită lui.”

In Londra, unde eram la studii, am mărșăluit cu zeci de mii de oameni in apărarea lui Julian Assange – ce de câțiva ani suferă ca un câine pentru ca pur si simplu ne-a arătat dimensiunile atroce la care se extind abuzurile imperiului american. Julian Assange nici măcar nu este un om de stânga – dar munca sa i-a distrus viața pe de o parte, iar pe alta parte ne-a deschis ochii. Același lucru poate fi spus si despre Snowden (care a ales, nu din simpatie, ci din instinctul de auto-conservare, să ceară azil politic într-o tara ostilă Statelor Unite în care putea ajunge in timp util ca să nu fie arestat și din care sigur nu va fi expulzat – mai exact Rusia – Assange însă a decis sa ia refugiu în ambasada Ecuadorului, iar după ce președinția Ecuadorului a trecut de la Stânga la Dreapta a fost trădat si ilegal expulzat din Ambasada din Londra, generând proteste masive la care autorul articolului a participat).

De ce nu numim o strada de lângă ambasada Arabiei Saudite în Jamal Khashoggi, întreabă Valer – de ce nu numim o strada de lângă ambasada Turciei în Abdülkader Civan, întreaba Valer. Nu este Erdogan un dictator oribil? Nu trimite profesori și studenți în închisoare pentru păreri opuse? Ah, nu este convenabil pentru interesul geopolitic al României, nu? Pentru ca nu vor americanii sa facem acest lucru, nu? Am înțeles. Iertați-mă. Pentru un moment am crezut că suntem un stat independent, nu o colonie.

În Arabia Saudită femeile sunt decapitate pentru că nu poartă hijab sau pentru că încearcă să părăsească țara fără voia bărbatului – recent o femeie a fost ucisă pentru că a făcut o melodie hip-hop. Nu era problema conținutul melodiei, ci simplul fapt că a cântat.

Aici articolul BBC: https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51597561

Este puțin ciudat că din toți acești martiri ai libertății am ales fix „martirul” Roman Protasevich care a petrecut 2 ani cu batalionul Azov în Ucraina. El pretinde că a fost jurnalist. Hai să îi acceptăm narativa lui Roman – a stat acolo 2 ani ca jurnalist. Dacă într-adevăr este un jurnalist obiectiv și respectabil, atunci ar fi stat poate și câteva luni cu separatiștii din Donbass – din Donetsk si Luhansk. Țin să vă aduc aminte că aceste doua republici mici din Ucraina nu au apărut fără motiv – au apărut căci în timpul Euromaidanului au început să se ridice mișcări paramilitare, ce mai târziu au fost legalizate de guvernul Ucrainei, ce practică o formă de nazism a cărei rasă ce trebuie exterminată nu sunt evreii neapărat, ci rușii – în acest termen, “rus” – batalionul Azov ar pune și frații noștri de peste Prut a căror sânge este mixt, moldovenesc și rus.

Batalionul Azov nu este un grup oarecare. Acum câțiva ani batalionul Azov a ARS UN OM PE CRUCE. Filmarea a fost ștearsă (da, s-au și filmat) de pe YouTube iar site-ul Liveleak a fost șters și deci nu mai poate fi găsită. Plus, este absolut înfiorătoare. Vă atașez un site unde puteți găsi o imagine. Puteți găsi mai multe surse dacă căutați ‘AZOV BATALLION BURNS MAN ON CROSS’.

https://www.sott.net/article/295762-US-backed-Azov-battalion-crucifies-and-burns-man-alive-in-Ukraine

Faptul că batalionul Azov este un grup neo-nazist NU este un secret. Prieteni, vă rog, fiți rezonabili – pană și steagul lor are sigla S.S. a naziștilor! Faptul că batalionul Azov a primit finanțare și ajutor de la guvernul SUA, Canada, Franța, Marea Britanie NU este un secret – de ce credeți că în Romania nu știm aceste lucruri, de ce nu sunt în presa noastră?

Poftiți aceste lucruri de la presa Vestului, în caz că nu mă credeți:

https://www.theguardian.com/world/2014/sep/10/azov-far-right-fighters-ukraine-neo-nazis

https://www.theguardian.com/world/2018/mar/02/neo-nazi-groups-recruit-britons-to-fight-in-ukraine

Aici puteți viziona un întreg documentar al ziarului Guardian din Marea Britanie despre TABERELE PENTRU COPII, unde batalionul Azov îi învață simbolistică neo-nazistă – fac salutul sieg heil – și învață să tragă cu arma, pentru a omorî ruși etnici și separatiști de diverse soiuri.

Să zicem că Roman Protasevich este doar un mic conservator de extremă dreapta ce poate nu este nazist în sufletul său. A spus că doi ani cat a stat cu batalionul Azov (acest fapt – ca a fost acolo – nu poate fi respins) – a fost doar jurnalist. Un jurnalist obiectiv ar fi stat și cu batalionul Azov și cu separatiștii din Donbass. Sau ar fi stat 2-3 luni cu Azov – nu doi ani. Poate cineva să îmi arate o muncă jurnalistică, obiectivă și plină de merite a lui Roman din perioada Azov? De ce doi ani cu Azov și nici măcar o zi cu separatiștii?

Sunteți conștienți de faptul că referendumul din Donbass, regiune ce vrea să iasă din Ucraina, a avut 3 opțiuni pe buletinele de vot – SĂ RAMANA ÎN UCRAINA, SĂ SE ALIPEASCĂ RUSIEI, SAU SĂ DEVINĂ INDEPENDENTE.

SEPARATIȘTII AU VOTAT INDEPENDENȚA. DOMNUL PUTIN NU ÎI AJUTĂ DECAT PE JUMATATE, CA URMARE A ACESTUI FAPT.

SEPARATIȘTII UCRAINIENI NU SUNT LUKAȘENCO ȘI NICI PUTIN. SUNT FIX CEEA CE SUNT – PROPRII OAMENI, cu propria părere. Sunt femei, copii, bătrâni. Sunt femei și copii și bătrâni de etnie rusă sau mixtă ce nu doresc să fie exterminați pe un pretext etnic, eugenic – dar când guvernul ucrainian și aliații săi vestici legalizează și finanțează un grup paramilitar neo-nazist ce ar dori stârpirea sângelui rus de pe glob, poate existența unui grup separatist nu este chiar o treabă greșită și haină și de neînțeles.

Vedeți voi, nu e ca și cum Transilvania dintr-o dată ar dori independența. E ca și cum ar apărea dintr-o dată o mișcarea paramilitară ce dorește exterminarea etnică a ungurilor – DUPĂ apar separatiștii, nu înainte. Separatiștii din Ucraina au apărut ca o reacția la fascism – nu fascismul ca reacție la ei.

Din nefericire, într-un context politic național unde se ridică partide de extremă dreapta precum AUR (pe care domnul Iohannis l-a numit de centru-dreapta, pesemne uitând de prietenul lor Zelea Codreanu, sau pesemne gândindu-se la copilăria sa în partidul fetișist-german FDGR, alt grup cu tente naziste), într-un context politic național unde o primăreasă de centru-dreapta precum Clotilde propune denumirea unei străzi după un simpatizant al unui grup paramilitar neo-nazist, să știți că nu suntem departe de asemenea evenimente macabre.

Poate ne trezim. Dar probabil ne vom trezi când va fi prea târziu.

Doamnei Clotilde îi propun următorul lucru – lăsați-l pe Roman să se descurce singur, la fel cum s-a descurcat 2 ani cu un grup paramilitar neo-nazist ce arde oameni pe cruce. E băiat mare. Hai să denumim o stradă după Jamal Khashoggi – pentru femeia aceea care a fost arestată pentru crima de a face o melodie hip-hop. Zic că e o crimă mai mică decât asocierea cu naziști. Sau contează mai mult faptul că Roman Protasevich a stat și cateva luni pe la Departamentul de Stat în Washington?

Cum ar zice americanii – food for thought.

Acum, căteva poze.

Roman Protasevich in Ucraina in timpul Euromaidan, participand la distrugerea unei statui a lui Lenin.
Roman Protasevich in departamentul de stat, SUA. Roman Protasevich in diverse ipostaze fascistoide cu batalionul Azov.
Batalionul Azov arde un om pe cruce.
Distribuie

Ne pare rău, comentariile sunt închise!